'Gelukkig gescheiden'
coachtraject voor
(bijna) gescheiden vrouwen

Ben je (bijna) gescheiden maar blijft het gedoe met je ex?

Herken je dit?

 • Je dacht bevrijd te zijn, maar belandt telkens nog in de oude patronen met je ex
 • De communicatie tussen jullie verloopt niet ideaal en levert je stress op
 • Je hoopt stiekem dat je ex nog sorry komt zeggen en begrijpt hoe rot het allemaal voor je was
 • Je voelt je schuldig richting je kinderen dat ze nu kinderen van gescheiden ouders zijn
 • Je mist je kinderen en het gezinsleven, je voelt je soms erg alleen
 • Je bent doodmoe, maar ligt 's nachts toch urenlang te piekeren

En als je dan bedenkt dat dit nog jaren gaat duren... zeker tot jullie kinderen volwassen zijn. En ook daarna zijn jullie niet van elkaar af. Jullie zullen contact moeten houden voor de kinderen. Pfff. Daar zie je tegenop. 


Intuïtief weet je dat er (veel) meer mogelijk moet zijn


Het is nog niet klaar. Je wéét dat je nog iets te doen hebt. Je wilt je weer helemaal vrij voelen. Maar alleen als jij zelf actie onderneemt, gaat er echt iets veranderen.


Hoe zou het zijn als...

 • Je je bevrijd voelt van je ex, al het gedoe is opgelost
 • De communicatie met je ex gewoon ontspannen voor je verloopt
 • Je je ex weer in je hart kunt sluiten en alle geluk van de wereld gunt (echt!)
 • Het schuldgevoel is verdwenen en je je relaxt voelt richting je kinderen over de scheiding
 • Jij je weer helemaal uitgerust voelt en écht lekker in je vel zit

Ik ben Leontien en ik heb zelf een scheiding doorgemaakt. Ik dacht eerst dat het nooit meer goed zou komen. Maar het bleek een opening naar een gelukkiger leven dan ooit. Dat is ook voor jou mogelijk met mijn speciaal voor vrouwen ontwikkelde coachtraject 'Gelukkig Gescheiden.'

Wat levert dat je op?

Geluk dus

Je bent weer écht happy, zelfs als je op zaterdagavond alleen op de bank een leuke film kijkt. Je loopt rond met een glimlach en kunt weer echt genieten, alleen of met je nieuwe partner.

Acceptatie

Je bent helemaal ok met de situatie zoals die nu is. Je bent oprecht gelukkig gescheiden en wilt je leven niet anders willen dan dat het nu is.

Vrijheid & Rust

Nu het niet meer uitmaakt wat je ex doet of zegt, ben je pas echt 'gescheiden.' Het lijntje wat je nog gevangen hield, is doorgeknipt. Je bent verlost van de oude valkuilen. Je gunt je ex het beste. Ja echt. Want jij voelt je bevrijd.

Energie

Je slaapt als een roosje en staat uitgerust op. Je hebt weer bakken met energie. Wat ga je daar allemaal mee doen? Al die leuke dingen die er alsmaar niet van kwamen de afgelopen jaren. Het kan. Jij hebt energie én tijd.

Relaxt ouderschap

Je weet zeker, dat je een leuke, relaxte moeder bent en je kinderen goed begeleidt in deze lastige periode in hun leven. Omdat jij helemaal rond bent met de scheiding en je ex, mogen je kinderen intens van hun beide ouders houden en dus 100% van zichzelf.

Vertrouwen in jezelf & de toekomst

Je kent jezelf nu een stuk beter en hebt leren vertrouwen op je eigen kracht. Je weet weer wie jij bent en wat je wilt. Daardoor weet je ook dat je met die eventuele geweldige nieuwe partner niet meer in de oude valkuilen stapt. Je bruist van het zelfvertrouwen. Je ziet de toekomst zorgeloos tegemoet en hebt er zin in. 

Ook voor jou is dit mogelijk.
Zelfs als je al van alles hebt geprobeerd.

Direct aan de slag? Download het gratis ‘Gelukkig Gescheiden’ werkboek.

Over mij

Ik weet maar al te goed hoe het is om te scheiden. Dat het voelt alsof je uit een vliegtuig springt, terwijl je niet weet of je parachute wel zal werken. Dat je hele leven op losse schroeven staat: je relatie natuurlijk, maar ook je gezin, waar je woont en misschien loopt het ook niet op rolletjes op je werk door het slaapgebrek. Bij mij niet in elk geval. 

Ik ken ook de achtbaan aan emoties. Angst over de toekomst. De boosheid richting je ex over hoe tekort gedaan je je voelt. Hoe verdrietig je bent over het uit elkaar vallen van je gezin. Het schuldgevoel richting je kinderen over wat jullie ze aandoen. Het je intens alleen voelen. Het kwam allemaal voorbij.


Gelukkig ken ik ook de positieve kant van scheiden.


Want ondanks alle shit, lukte het me om mijn scheiding te zien als een kans. Een kans om nog meer over mezelf te leren. Te ontdekken wie ik nú ben en wil zijn. Door écht eerlijk in de spiegel te kijken. De diepte in te gaan. Mijn eigen gedrag en patronen te leren doorzien.

Zo leerde ik mijn eigen aandeel in waar het niet lekker liep tussen ons, beter herkennen. Ik heb ook geleerd om dat (ruiterlijk) te erkennen en sorry te zeggen tegen mijn ex. We are only humans after all...

Zo kun je leren het gedrag van de ander, bij de ander te laten. Zodat het je niet meer raakt, je je vrij voelt. Je zit niet meer te wachten op excuses of begrip van je ex. 

Ik leerde los te laten en te vertrouwen op mezelf. Op mijn eigen kompas. Daardoor voelde en voel ik me krachtiger en levendiger dan ooit! Dat had ik nooit verwacht. Ik kan zelfs oprecht zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest. 

Mijn nieuwe partner had ik daar niet voor nodig. Eerlijk gezegd, ik had het juist heerlijk in mijn eentje. Een nieuwe relatie, ik zat er nog niet op te wachten... Maar hij was te leuk, ik kon hem niet laten lopen. En doordat ik mezelf eerlijk in de spiegel had aangekeken, stap ik ook niet meer in de oude valkuilen. 

Ik weet dat dit voor jou ook mogelijk is, om 'gewoon' intens gelukkig te zijn. Mits je bereid bent jezelf eerlijk aan te kijken. Onder liefdevolle begeleiding, dat dan weer wel!

"Dat ik mijn scheiding écht af kon sluiten, en ik een opgeruimd gevoel zou hebben, had ik nooit gedacht" 

"Leontien heeft op een hele prettige manier de kern van mijn scheiding geraakt. Ik zie nu scherp wat er niet werkte en waarom niet én dat ik daar echt aandeel in heb. Maar niet met een wijzende vinger, maar gewoon om wie ik ben en waar ik voor sta.

Heel krachtig om dit te ervaren. Het geeft zoveel rust en duidelijkheid voor de toekomst.

Voor mij is de scheiding gelijkwaardiger geworden. Ik geef mijn ex nu meer erkenning dan ik in de relatie kon geven. Ook kan ik nu beter mijn grenzen voelen en aangeven.

Echt veel winst dus. Voor mij en mijn ex belangrijk, maar natuurlijk ook voor onze dochter."

Karin

Wat je krijgt in het 'Gelukkig Gescheiden' coachtraject:


 • Een diepgaand en toch relaxt coachtraject samen met mij 
 • 3-5 coachsessies verdeeld over 8 - 10 weken, genoeg tijd voor een ware transformatie 
 • Verdiepende opdrachten tussen de sessies door, speciaal op maat voor jou
 • Eén op één appgroep met mij, zodat je tussentijds kunt delen en ik jouw persoonlijke cheerleader ben
 • Mijn methode om jezelf in de toekomst te bevrijden van nieuw gedoe. Met je ex, maar ook met die ene irritante collega, buurman of je (schoon)moeder. Jij weet nu hoe het werkt.

Tarief:

€ 79,50 per uur excl btw

Wil je weten of het iets voor je is?

Plan gerust een kennismakingsgesprek in, dan bekijken we het samen

Dit programma is echt iets voor jou als...

 • Je graag met een coach werkt die persoonlijk tijd en aandacht voor je heeft. 
 • Je ex-partner geen coaching samen met je wilde doen óf dat niet genoeg heeft geholpen.  
 • Je klaar bent met de zwaarte van de scheiding en nu het heft in eigen handen wilt nemen.
 • In korte tijd een ware transformatie wilt ondergaan.

Het is niet voor jou als je...

Alleen naar je ex wilt blijven wijzen en geen verantwoordelijkheid wilt nemen voor jouw eigen rol in jullie relatie en scheiding.
'Gelukkig Gescheiden' is een pittig programma waarin je echt naar jezelf gaat kijken. Niet voor watjes dus. Het kan soms best confronterend zijn. Maar zonder dat, geen verandering.
Het enige wat ik daarom van je nodig heb, is jouw commitment. Dat je ervoor gaat en bereid bent anders te kijken.
Als jij dit avontuur met me aan wilt gaan, dan beloof ik jou dat (bijna) alles mogelijk is! 


Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een succes van dit traject?

Het belangrijkste is jouw commitment. Dat heb ik nodig. Dat je bereid bent naar jezelf te kijken, ook als dat even wat minder prettig is. Als je dat aan wilt gaan, dan beloof ik jou dat je grote stappen gaat zetten.
Praktisch gezien is het handig als je elke week 2-3 uur vrij houdt voor de opdrachten die ik je mee ga geven.

Als ik nou nog wat langer zelf probeer, lukt het me dan niet ook?

Tja. Daar heb ik maar één antwoord op: als je had geweten hoe je hieruit kwam, had je het dan niet allang gedaan?

Daarnaast, ‘zelluf doen’ vind ik zonde van mijn tijd. Ik groei sneller en makkelijker met hulp. Zeg nou zelf, ben je er niet gewoon helemaal klaar mee hoe het nu gaat? Wil je het niet gewoon nú anders? En niet pas over maanden of jaren?

Ik heb al van alles geprobeerd, voeg dit nog iets toe?

Veel van mijn klanten hebben al meerdere coaches en psychologen bezocht. En hebben nog steeds niet de stappen gezet in de verwerking van hun scheiding waar ze zo naar verlangen. Dus logisch dat je twijfelt!
De methodiek waar ik mee werk, Transformatieve Life Coaching, heet niet voor niets zo. Het heeft een diepe, transformerende werking. We doen meer dan alleen 'erover' praten. We zoeken die stukken op in jou waar je het meest wordt geraakt door de hele situatie. Daar waar het écht pijn doet dus. Dat is zeker niet altijd leuk. Maar wel nodig om werkelijk iets in gang te zetten. Ik begeleid je daar vastberaden (want van nature willen we weg van pijn en verdriet), maar liefdevol doorheen. 

 

Mijn ex-partner zal nooit veranderen, heeft het dan wel zin?

Grote kans dat jij, zelfs nu na de scheiding, nog steeds van alles wilt veranderen aan je ex. Hoe hij communiceert met jou en de kinderen. Hoe hij voor de kinderen zorgt. Jij wilt het anders! 
Juist het feit dat jij afhankelijk blijft van wat je ex doet en zegt, ja, afhankelijk ja, maakt dat je niet gelukkig bent en niet verder kunt met je leven. 
In het traject gaan we het lijntje dat jou nog op een vervelende manier verbindt met je ex, doorknippen.
Dan kan je ex doen en laten wat hij wil. Jij bent er voor je geluk niet meer van afhankelijk. En daardoor biedt je ook een steviger basis voor je kind(eren). Zij staan dan ook veel meer ontspannen in jullie scheiding.         

Mijn ex-partner wil ook gecoacht worden, kan dat?

Ja dat kan. Als je ex-partner een man is, kan hij worden gecoacht door mijn partner Dirk. Zie Coaching voor mannen - Helder Mediation voor meer info.
Jullie kunnen elk apart een coachtraject bij ons volgen.
Als jullie dat willen, kunnen we het traject gezamenlijk afsluiten. Jullie delen dan met elkaar wat je hebt ingezien over jullie relatiepatronen en wat jouw aandeel daar in was. Jullie schonen op naar elkaar. Zo kunnen jullie samen opgeruimd en fris verder en hebben jullie de overgang gemaakt van partnerrelatie naar een ouderrelatie.

Ik vind het best een investering. Heb je een tip?

Ja, investeren is altijd spannend. Zeker omdat je in dit traject naar jezelf gaat kijken.
Je weet nog niet precies hoe je er aan de andere kant weer ‘uit zal komen’. 

Investeren in jezelf is in mijn ogen (bijna) altijd een goed idee. Je ziet namelijk je eigen blinde vlekken niet.
Met een coach als spiegel groei je daardoor sneller en zijn de inzichten dieper. Zeker met Transformatieve Life Coaching, de methode waar ik mee coach.
Twijfel je toch, dan geven de antwoorden op deze drie vragen je mogelijk duidelijkheid over wat je wilt:
Vraag jezelf af: 1. Wat kost het? 2. Wat levert het op? 3. Wat kost het me als ik zo doorga als ik nu bezig ben?