Over Dirk

Mannencoach, familiemediator, Financieel Echtscheidingsadviseur. Vader van een volwassen dochter en zoon. Samen met Leontien begeleid ik stellen bij hun scheiding.

Mijn eigen scheiding

Zelf was ik 28 jaar samen waarvan 18 jaar getrouwd. Ik had lang twijfels, maar projecteerde die op andere zaken zoals mijn werk. Ik wilde er niet aan dat ik niet op mijn plek was in de relatie. 'De kinderen…. We hebben het goed… er is eigenlijk niks mis'. En tóch klopte het niet. Ik vluchtte in meer werk, ander werk. Het hielp niet. Ik hield mezelf voor de gek. Ik voelde dat zij het ook voelde en wist niet wat te doen. Terugkijkend zie ik mijn aandeel in de relatiepatronen die waren ontstaan tussen ons. Ik was toen niet in staat deze te doorbreken of te bespreken.

Knoop doorhakken

Uiteindelijk was er geen ontkomen aan en groeide het lef het te vertellen. De bom barstte. Ik dacht dat ik al ver was met het verwerken van de relatie, toch was er ook veel twijfel; hoe is het voor de kinderen? Hoe reageren familie en vrienden? Dat verdriet en die onmacht zien, doet pijn, maar het moest.

Essentie

De materiele zaken verdwenen naar de achtergrond. Ik ging naar mijn essentie. Ik ervoer wat ik nodig had. Dat bleek niet veel te zijn. Mezelf. Een gitaar. Hierdoor werd ik bevrijd en dat opende de weg naar nieuw geluk. Ik ervaar hierdoor een enorme kracht in mezelf.

Die ervaring wil ik met mannen delen en met het transformatieve programma doen we dit op een gestructureerde wijze.

Opleidingen

Mijn achtergrond ligt in de financiële dienstverlening en ik ben gespecialiseerd in alles wat met scheiden te maken heeft. Daarnaast ben ik werkzaam bij een van de meest duurzame banken van Nederland.

Ik heb de volgende opleidingen afgerond: 

  • Transformatieve mediation en Life-Coaching, 2020
  • Familie Mediator (MfN erkend), 2012
  • Register Financieel EchtscheidingsAdviseur (RFEA), 2006
  • Hypothecair krediet, 2004
  • Financieel adviseur (SEH), 2001

Jaarlijks volg ik bijscholing om van alle actualiteiten en wijzigingen op de hoogte te blijven.