Coaching bij

relatietwijfels


Ben jij dit?

 • Je hebt je leven eigenlijk best goed voor elkaar
 • Alleen twijfel je al tijden aan je relatie...
 • Je relatie vervult je niet en je voelt je vaak alleen
 • Jullie hebben steeds gedoe samen (of gaan dat juist uit de weg) 
 • Het lukt je maar niet om dit te veranderen
 • Toch hak je ook geen knoop door om uit elkaar te gaan
 • Kortom: je zit vast.

Je voelt je al een hele tijd niet meer echt verbonden met je partner. Je bent niet happy met hoe het tussen jullie gaat.

Steeds vaker hebben jullie gedoe en zijn er irritaties over en weer. Het lijkt wel of jullie alleen maar vaster komen te zitten. Alsof jullie steeds verder uit elkaar groeien. En waarschijnlijk is dat ook echt zo. 


Je wéét gewoon dat er veel meer mogelijk moet zijn...


Dat klopt. Jouw eigen wijsheid, je innerlijk weten over wat je te doen hebt, is al in jou aanwezig. Alleen kom je daar zelf soms niet zo gemakkelijk bij. Want vaak zit je in je hoofd. Dat blijft maar malen. En onder al die gedachten zitten een boel emoties verstopt over de hele situatie.

 • Je voelt je verdrietig. Dat dit het is... Je had zoveel meer verwacht en gehoopt van jullie relatie! Van het leven.
  Zo als het nu gaat, wil je het niet langer.
 • Soms schaam je je dat je denkt: 'Ik hebt een prima leven, waarom ben ik niet gelukkig? Ik zou toch dankbaar moeten zijn?'
 • Je voelt je tekort schieten in je relatie. Het lukt je niet om het voor elkaar te krijgen zoals je het zo graag zou willen.
 • Misschien ben je ook wel boos. Dat je partner je niet (meer) werkelijk ziet. Dat er pijnlijke dingen zijn gezegd of gebeurd.
 • En je voelt je ook schuldig: 'Wat doe ik mijn partner en de kinderen aan als ik echt wil scheiden?'
 • Al die onzekerheid maakt je ook angstig: 'Wat voor leven krijg ik ervoor terug als ik zou scheiden?' En mijn kinderen dan? 'Wil ik dat wel écht?'


Je hebt al eindeloos veel voors en tegens bedacht. Redenen om te blijven. Redenen om te gaan. Je komt er niet uit. Je voelt je in de war. Logisch. Het is ook nogal een besluit om te nemen. Er staat een boel op het spel. Je relatie, je gezin, wonen... Alles eigenlijk.

Dus het blijft maar knagen. Het houdt niet op.

Dit noem ik ook wel een conflict met jezelf. Een tegenstrijdige situatie waar je niet uitkomt. Je kunt hier eindeloos over blijven nadenken. Als het nu nog niet helder is, gaat het dat ook niet meer worden.


Ik weet maar al te goed hoe het is om eindeloos te twijfelen...

Bijna 8 jaar lang had ik relatietwijfels. Belandde ik in hard werken en was ik in de war. Wat deed ik verkeerd? Zag ik het wel goed? Hoe zeer ik ook mijn best deed, we leken alleen maar verder uit elkaar te groeien. 

Ik miste werkelijke verbinding. Mijn partner wist me onbewust precies te raken, daar waar het het meeste pijn deed. En ik hem. We belandden in de bekende dynamiek: ik trok alles uit de kast om echt contact te krijgen (en zeker niet altijd op een leuke manier) en hij werd juist steeds minder bereikbaar, sloot zich verder af.

Een mega kans tot groei dus! Om mijn diepste pijnpunten te helen. 

Wat nu? Er is iets anders nodig!

Het mooie is, je kunt dit zélf oplossen. Je hebt daar je partner niet voor nodig. Wél een coach die met je meekijkt. Die weet waar ze het over heeft. Zowel uit eigen ervaring als uit het coachen van alle vrouwen die je voor gingen. Iemand die luistert naar waar jij mee zit. Die samen met jou tot de kern van het probleem komt. Precies dáár transformeren we de pijn. Zodat je uitkomt bij jouw heldere weten.

En ja, ik weet dat het spannend is. Om (nog) eerlijk(er) naar jezelf en je relatie te kijken. Zonder bij voorbaat al te weten wat eruit zal komen. Daar is moed voor nodig. En support van een fijne coach.

Als je het aan durft te gaan, dappere vrouw, dan geeft het je gelukkig wel precies dát, waar je zo naar verlangd. Want na afloop van onze coachsessies:

 • Heb je helderheid over je relatie 
 • Zijn je twijfels verdwenen en heb je rust in je hoofd
 • Ben je uit de 'pauzestand' en ga je weer écht leven 
 • Voel je je krachtig
 • Heb je zin en vertrouwen in de toekomst
 • Weet je waar het jou om gaat in het leven
 • Voel je je opbloeien tot de vrouw die je in wezen bent
 • Stroomt de liefde weer...

Dus wat kies je? Ga je nog weer jaren verdoen met twijfelen? Of durf je het aan en kies je voor een leven wat klopt voor jou?
Ik zou zeggen: Geen tijd te verliezen!

Hoe werkt het?

We pakken het grondig aan. De diepte in gaan, opruimen, je hart openen en oude pijn en verdriet helen, dat kost tijd. Daarom werk ik met lange sessies van zo’n 2 - 2,5 uur. Doorgaans zijn er 3 sessies nodig om een transformatie door te maken. Zodat je je écht een ander mens voelt.
Dit maakt het een kort, maar krachtig traject waardoor je snel weer verder kunt met je leven. Je nieuwe leven, je nieuwe jij. 

Tussen de sessies door krijg je opdrachten en suggesties mee voor thuis. Dat werkt verdiepend. Tijdens het traject mag je me tussentijds altijd een berichtje sturen. Ik ben er voor jou.

De coachsessies vinden plaats in regio Utrecht of online.

Wat je krijgt:

 • 3 - 5 uitgebreide coachsessies 
 • Opdrachten voor tussendoor voor jou op maat.
 • Een direct lijntje met mij in onze app-groep. Ik ben je persoonlijke cheerleader.
 • Zwart op wit de kern van onze sessies op papier. Zodat je later altijd kunt spieken als je het even kwijt bent.
 • Bonus: Ik leer je mijn methode zodat je vanaf nu al het gedoe zélf kunt oplossen. Met je partner, maar ook met je vervelende buurman, die irritante collega, etc.

Dit programma is echt iets voor jou als je...

 • Geen anonieme online cursus zoekt, maar een coach die persoonlijk tijd en aandacht voor jou heeft.
 • Je partner geen zin heeft in relatietherapie óf dat niet genoeg heeft geholpen.  
 • Je klaar bent met twijfelen en het heft in eigen handen wilt nemen.
 • In korte tijd een ware transformatie wilt ondergaan.

Het is niets voor jou als je...

Alleen naar je partner wilt blijven wijzen en geen verantwoordelijkheid wilt nemen voor jouw eigen rol in jullie relatie. Het is een pittig programma waarin je echt naar jezelf gaat kijken. Niet voor watjes dus. Het kan soms best confronterend zijn. Maar zonder dat, geen verandering.  Het enige wat ik daarom van je nodig heb, is jouw commitment. Dat je ervoor gaat en bereid bent anders te kijken.
Als jij dit avontuur met me aan wilt gaan, dan beloof ik jou dat (bijna) alles mogelijk is!  


Tarief:

€ 79,50 per uur excl btw

Wil je weten of het iets voor je is?

Plan gerust een kennismakingsgesprek in, dan bekijken we het samen


Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een succes van dit traject?

Het belangrijkste is jouw commitment. Dat heb ik nodig. Dat je bereid bent naar jezelf te kijken, ook als dat even wat minder prettig is. Als je dat aan wilt gaan, dan beloof ik jou dat je grote stappen gaat zetten.
Praktisch gezien is het handig als je elke week 2-3 uur vrij houdt voor de opdrachten die ik je mee ga geven.

Als ik nou nog wat langer zelf probeer, lukt het me dan niet ook?

Tja, dat weet jij zelf het beste. Mijn eigen ervaring met (langdurige) twijfel is, dat het niet zomaar vanzelf overgaat. Je hebt wat te doen.
Je kunt de passieve weg kiezen, dus niets doen, tot één van jullie twee (bv) verliefd wordt op een ander, en jullie relatie op die manier eindigt. Dan is het ook duidelijk. Je kunt dit voorkomen door zelf actief aan de slag te gaan met je relatietwijfels.    

Ik twijfel al zo lang aan mijn relatie, heeft het dan wel zin?

Ja dan is dit coachprogramma juist voor jou! Samen werken we toe naar een helder weten van wie jij wilt zijn in je relatie en wat je ermee wilt.
Als je verlangt naar meer liefde, verbinding en vrijheid in je relatie, dan kun je altijd meedoen. Je hebt straks helder waarom het tot nu toe niet gelukt is om het te veranderen, waardoor je verder kunt groeien.

Ik heb al van alles geprobeerd, voeg dit nog iets toe?

Veel van mijn klanten hebben al meerdere coaches en psychologen bezocht. En hebben nog steeds niet de stappen gezet in hun relatie waar ze zo naar verlangen. Logisch dat je twijfelt!
De methodiek waar ik mee werk, Transformatieve Life Coaching, heet niet voor niets zo. Het heeft een diepe, transformerende werking. We doen meer dan alleen 'erover' praten. We zoeken die stukken op in jou waar je het meest wordt geraakt door de hele situatie. Daar waar het écht pijn doet dus. Dat is zeker niet altijd leuk. Maar wel nodig om werkelijk iets in gang te zetten. Ik begeleid je daar vastberaden (want van nature willen we weg van pijn en verdriet), maar liefdevol doorheen. 

Wat nou als ik hierna alsnog wil scheiden?

Veel vrouwen besluiten na de coaching verder te gaan met hun relatie. Maar niet altijd. Het kan ook zijn dat de uitkomst is, dat het voor jou klopt om uit elkaar te gaan. Ik geloof wel, dat als je dat besluit neemt vanuit weten, kracht en liefde, dat een veel rustigere basis is voor een scheiding dan een besluit vanuit een paniek 'ik kom er niet uit, zo wil ik het niet langer, laten we dan maar scheiden.' 
De coaching geeft ook heel helder zicht op wat er niet loopt in je relatie, vanuit welke basisovertuigingen over jezelf jij in relaties staat. Je schoont je relatieverleden op. Dat betekent ook, dat als je besluit te scheiden en ooit een nieuwe partner zou ontmoeten, je echt een frisse start maakt en niet meer zo gauw in de oude patronen stapt.

Mijn partner wil helemaal niet veranderen, heeft het dan wel zin?

Gelukkig wel. In een relatie ontwikkel je namelijk samen patronen, die steeds dieper inslijten. Je ontwikkelt een beeld van elkaar, van waaruit je op elkaar reageert. Niet altijd op de leukste manier, anders twijfelde je niet zo.
Door de coaching ga jij jezelf met een nieuwe blik bekijken. Je gaat anders reageren op situaties. Uiteindelijk gaat je partner automatisch ook anders reageren. Misschien niet meteen op dag één. Laat hem eerst even wennen aan je nieuwe jij. Als jij een ruimtelijker blik op jezelf en je partner krijgt, krijgt je partner ook de ruimte om anders te gaan reageren. Laat je verrassen! Voor je het weet heb je wél ineens een goed gesprek samen of geeft je partner toch ineens aan aan zichzelf te willen werken...

Mijn partner wil ook graag gecoacht worden, kan dat?

Ja dat kan. Als je partner een man is, kan hij worden gecoacht door mijn partner Dirk. Zie Coaching voor mannen - Helder Mediation voor meer info.
We starten dan met een (vrijblijvende) kennismaking met zijn vieren in jullie wensen en doelen helder te maken. Daarna krijgen jullie beide één of enkele één-op-één coachsessies. We sluiten het traject weer gezamenlijk af. Waarin jullie delen wat je over jezelf hebt ingezien en pijnpunten opschonen naar elkaar voor een frisse start.  

Wij willen graag samen gecoacht worden, kan dat ook?

Een relatiecoachtraject bij ons ziet er dan als volgt uit:

* Gezamenlijke kennismaking om jullie wensen en doelen helder te maken

* Beide een of meerdere één op één sessies met Leontien of Dirk

* Gezamenlijke afsluiting 

Vraag je je af waarom wij ervoor kiezen om een deel van het traject met jullie elk apart te doen, lees dan ook even het antwoord op de volgende vraag.

Waarom coachen jullie ons apart, we zijn toch een stel?

De meeste relatietherapeuten werken inderdaad met stellen. Wij werken voornamelijk met jullie één-op-één.
Dat doen wij omdat we ervan overtuigd zijn dat datgene waar je het meest door wordt geraakt of getriggerd in je relatie, feitelijk niet met je partner te maken heeft. Huh? Ja echt. Het is de relatie waar je het tegenkomt. Maar niet waar het is ontstaan.
In 99,9% van de gevallen, zijn pijnpunten al ontstaan in je (vroege) jeugd. Ook als je 'gewoon' een fijne jeugd hebt gehad. Gelukkig hoeven we het niet eindeloos over vroeger te hebben. Je gaat inzien welke ideeën over jezelf je meeneemt in je relatie en wat voor effect dat heeft.
Dat kan prima zonder je partner. Sterker nog, beter zelfs. Omdat je van alles op je partner projecteert, wat helemaal niet voor hem/haar is bedoelt, heeft die ander daar niets aan.
We ronden het traject wel gezamenlijk af. Jullie delen je inzichten met elkaar en schonen pijnpunten tussen jullie op. De liefde gaat dan direct weer stromen. Prachtig om te zien is dat!

Ik vind het best een investering. Heb je een tip?

Ja, investeren is altijd spannend. Zeker omdat je in dit traject ook naar jezelf gaat kijken.
Bovendien weet je nog niet precies hoe je er aan de andere kant ‘uit zal komen’. 

Investeren in jezelf is in mijn ogen (bijna) altijd een goed idee. Je ziet namelijk je eigen blinde vlekken niet.
Met een coach als spiegel groei je daardoor sneller en zijn de inzichten dieper.
Twijfel je toch, dan geven de antwoorden op deze drie vragen je mogelijk duidelijkheid over wat je wilt:
Vraag jezelf af: 1. Wat kost het? 2. Wat levert het op? 3. Wat kost het me als ik zo doorga als ik nu bezig ben?